Tatuajele sunt la modă în ultimii ani. Există un mit urban care afirmă că femeile tatuate sunt mai promiscue decât cele netatuate. Că un tatuaj pe pielea unei femei înseamnă că aceasta ar fi mai deschisă la relaţii sexuale. Un studiu a încercat să vadă cât adevăr există în această asumpţie şi cercetătorii au trimis pe plajele din Brittany 11 femei cu o vârstă medie de 20 de ani. Scopul experimentului era să se observe dacă femeile tatuate sunt abordate mai des de bărbaţii singuri. Fetelor li s-a spus să se întindă pe prosop, să nu iniţieze discuţii şi să citească o carte. În primă fază fetele lipsite de tatuaje au fost observate pe 20 de plaje diferite şi în medie 11 bărbaţi au încercat să iniţieze conversaţii cu ele. Când li s-a aplicat un tatuaj non-permanent în formă de fluture în acelaşi loc al corpului, numărul bărbaţilor care le-au abordat a crescut brusc la 26. Le-a luat bărbaţilor în medie 35 de minute să abordeze femeile fără tatuaje şi în medie de 24 de minute să le abordeze pe cele cu tatuaje.

Femeile trimise pe plajă au aplicat acelaşi set de întrebări bărbaţilor care le-au abordat: dacă credeau că ele vor fi de acord să iasă la o întâlnire cu ei şi dacă credeau că sunt dispuse să facă sex de la prima întâlnire. A reieşit că din cei 440 de bărbaţi astfel intervievaţi, 20% credeau că şansele lor ar creşte dacă ar ieşi la întâlnire cu o femeie tatuată şi 28% erau mai predispuşi să creadă că aceasta va face sex cu ei de la prima întâlnire.

Din acest studiu reiese că, într-adevăr, bărbaţii văd femeile tatuate ca fiind mai predispuse la sex, posibil mai sălbatice decât cele netatuate. Tatuajele sunt de multe ori semne ale unei personalităţi puternice, iar în cazul femeilor această personalitate este implicit văzută ca fiind mai atrăgătoare de către bărbaţi.

Un alt studiu a încercat să vadă dacă într-adevăr oamenii cu tatuaje sunt mai deschişi la experienţe sexuale şi a testat ipoteza pe 88 de adulţi tineri din care 60 fără tatuaje şi 28 cu tatuaje. A reieşit că cei cu tatuaje sunt vag mai activi sexual decât cei fără tatuaje, dar nu îndeajuns de mult încât diferenţa să fie validă statistic.

Dar ce spune asta despre femeile cu tatuaje? Sunt ele mai active sexual decât cele netatuate? Răspunsul este încă neclar şi tinde mai mult spre ”nu”. Tatuajele, ca şi cerceii, lanţurile şi alte obiecte decorative utilizate de femei, sunt doar expresii ale modei. Ce este însă clar este faptul că partenerii femeilor cu tatuaje le percep pe acestea ca fiind mai deschise la relaţii şi mai disponibile din punct de vedere sexual.

 

 


Răzvan T. Coloja

Psiholog în Oradea. A terminat facultatea de Ştiinţe Socio-Umane (Psihologie), cea de Ştiinţe (Informatică), cea de Litere (Biblioteconomie), cea de Sociologie și masteratul de Psihologie Clinică, Consiliere și Psihoterapii. În prezent este doctorand în Sociologie. A publicat șase cărți şi câteva articole în reviste de specialitate. Cabinetul său privat din Oradea este pe str. George Enescu nr. 6.
Leave a reply